13.05.2022

Cum să obții un împrumut profitabil

Fiecare dintre noi a auzit cel puțin o istorie despre persoane care au avut probleme si datorii in urma unui împrumut. În jumătate din cazuri este vina plătitorului, iar în cealaltă este vina companiilor necinstite. Cum să obții un împrumut profitabil și să nu devii debitor și client favorit al colectorilor, îți spunem mai jos.

Evaluează-ți posibilitățile

Înainte de a lua un împrumut, stabilește-ți scopul și perioada de rambursare a acestuia. În dependenta de scopul împrumutului, distingem: împrumuturi pe termen lung și împrumuturi pe termen scurt.

Împrumuturile pe termen scurt sunt oferite, de regulă, pentru nevoi urgente – cumpărături, vacanțe și alte nevoi, satisfacerea cărora nu așteaptă până la salariul. Banii sunt restituiți în termen scurt, conform termenilor indicați in contract.

Dacă este vorba  despre un împrumut pe termen lung, atunci merită să stabilești o poziție confortabilă de rambursare: să plătești cu o rată mai mică, dar cu o perioadă mai lungă, sau să rambursezi împrumutul anticipat, achitând o mare parte din veniturile tale, dar în scurt timp.

Consultanții financiari recomandă ca suma împrumutului să nu depășească 40% din venitul tău lunar. De asemenea, trebuie să se ia în considerare atât cheltuielile planificate, cât și cele neprevăzute.

 

Analiza tuturor propunerilor

Există multe Organizații de creditare cu condiții de creditare și rate ale dobânzii care pot varia foarte mult. Pentru a obține o ofertă bună a unui împrumut, trebuie să analizezi și să compari mai multe oferte.

Primul lucru care trebuie să analizăm este dobânda anuală efectivă (DAE), care este exprimat în procente și arată costul real al împrumutului, inclusiv toate comisioanele.

De asemenea, verifică cu atenție comisioanele de acordare și administrare a împrumutului, opțiunile de refinanțare și condițiile de rambursare anticipată.

Apropo, Credit7 are o ofertă pentru clienții noi – credit cu 0%. De exemplu, ai aplicat un împrumut de 7.000 de lei și rambursezi la fel 7.000 de lei, fără costuri în plus. Este un împrumut pe termen scurt, până la 30 de zile, care te poate ajuta să rezolvi nevoile urgente. Dar dacă ai nevoie de o sumă mai mare și  pe un termen  mai lung, poți apela la cel de-al doilea produs al companiei noastre – Credit365, care te va ajuta să îți îndeplinești visele, la cele mai bune și avantajoase condiții pentru tine!

De asemenea, trebuie să acorzi atenție unui alt aspect important, și anume punctele la care poți obține și achita împrumutul. Află din timp ce opțiuni sunt disponibile și cât de convenabile sunt acestea. Trebuie să acorzi atenție comisioanelor la retragerea în numerar a mijloacelor bănești și a modalităților posibile de eliberare a împrumutului (eliberare a mijloacelor bănești).

Nu ezita să pui întrebări atunci când examinezi contractul, pentru că odată ce l-ai semnat, este imposibil să mai faci modificări.

 

Nu întârzia cu rambursarea

Bineînțeles, este clar că trebuie să achiți împrumutul la timp. Chiar și câteva zile de întârziere pot avea un efect negativ asupra istoricului tău de credit, ne mai spunând de penalitățile zilnice și “sunete magice” constante care îți reamintesc să îți plătești datoria.

Pentru a evita acest lucru, încearcă să achiți împrumutul la timp și, de preferință, cu câteva zile înainte, astfel încât banii să ajungă sigur pe contul tău. Dacă există posibilitatea de a rambursa împrumutul mai devreme, folosește-te de ea, deoarece astfel vei economisi din costurile de recalcul a dobânzii.

Dacă se apropie data scadenței și nu ai bani pentru rambursare, poți folosi opțiunea de prelungire și să amâni plata pentru o perioadă de timp (în special în cazul împrumuturilor pe termen scurt). Sau poți suna la Organizația de creditare și îi poți informa despre dificultatea de a onora plata in termen. O companie de încredere îți va oferi cu siguranță o opțiune de amânare a plății sau o altă modalitate posibilă de a rezolva problema, iar tu te vei arăta ca un plătitor responsabil.

Este important să fie respectat graficul de plată și să nu lași plata pe ultimul moment. Îți recomandăm să îți pui un reminder pe telefon sau să folosești stickere :). Astfel, nu vei uita să faci plățile la timp.

 

Asigură-te că împrumutul este închis

Se pare că asta e tot – ultima rată a fost achitată, poți să respira ușor, dar pentru liniștea ta și pentru a păstra o istorie de credit bună, îți recomandăm să contactezi Compania de creditare pentru a te asigura că împrumutul este rambursat și mai bine, solicită un certificat că împrumutul este rambursat. Acesta este eliberat gratuit în format electronic, iar în format “pe hârtie”, contra unei taxe nominale.

 

Îți dorim mult succes în realizarea viselor și scopurilor tale – să fii mereu informat și să primești doar emoții pozitive din colaborarea reciproc avantajoasă cu organizațiile/companiile de credit.

 

Dacă ai întrebări, ne poți suna oricând la 022 877 077 sau completează o cerere de împrumut pe site-ul nostru!

Cu respect – credit7.md.

Revină

Articole asemănătoare

Datorită avansului tehnologic, calea spre a obține un credit a devenit rapidă și foarte convenabilă. Acum pentru a obține un credit online, ai nevoie doar de un smartphone sau... mai mult

19.06.2023

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, organizăm un concurs unde poți câștiga un Voucher Cadou în valoare de 500 MDL, la librăria LIBRARIUS. Concursul este valabil doar pe teritoriul... mai mult

22.05.2023

Toți clienții care vor obține credit în perioada 10 aprilie - 16 aprilie 2023, vor participa la extragerea unui certificat de 1000 lei în magazinele Linella. Rezultatele vor fi... mai mult

07.04.2023
Alege suma
MDL
-
+
1000 MDL7000 MDL
Alege perioada
zile
-
+
10 дней30 дней
  • Suma solicitată

    MDL

  • Rata lunară

    MDL MDL

  • Data achitării

  • Nr. de plăți
    până pe

Grafic de rambursare Informația precontractuală Exemplu reprezentativ