Ca urmare a digitalizării serviciilor financiare, oamenii cad tot mai des victime ale escrocheriilor. Echipa Credit7 te ghidează prin punctele de bază ale educației financiare, pentru a te simți... mai mult
Fiecare dintre noi a auzit cel puțin o istorie despre persoane care au avut probleme si datorii in urma unui împrumut. În jumătate din cazuri este vina plătitorului, iar în cealaltă este vina companiilor necinstite. Cum să obții un împrumut profitabil și să nu devii debitor și client favorit al colectorilor, îți spunem mai jos.
Înainte de a lua un împrumut, stabilește-ți scopul și perioada de rambursare a acestuia. În dependenta de scopul împrumutului, distingem: împrumuturi pe termen lung și împrumuturi pe termen scurt.
Împrumuturile pe termen scurt sunt oferite, de regulă, pentru nevoi urgente – cumpărături, vacanțe și alte nevoi, satisfacerea cărora nu așteaptă până la salariul. Banii sunt restituiți în termen scurt, conform termenilor indicați in contract.
Dacă este vorba despre un împrumut pe termen lung, atunci merită să stabilești o poziție confortabilă de rambursare: să plătești cu o rată mai mică, dar cu o perioadă mai lungă, sau să rambursezi împrumutul anticipat, achitând o mare parte din veniturile tale, dar în scurt timp.
Consultanții financiari recomandă ca suma împrumutului să nu depășească 40% din venitul tău lunar. De asemenea, trebuie să se ia în considerare atât cheltuielile planificate, cât și cele neprevăzute.
Există multe Organizații de creditare cu condiții de creditare și rate ale dobânzii care pot varia foarte mult. Pentru a obține o ofertă bună a unui împrumut, trebuie să analizezi și să compari mai multe oferte.
Primul lucru care trebuie să analizăm este dobânda anuală efectivă (DAE), care este exprimat în procente și arată costul real al împrumutului, inclusiv toate comisioanele.
De asemenea, verifică cu atenție comisioanele de acordare și administrare a împrumutului, opțiunile de refinanțare și condițiile de rambursare anticipată.
Apropo, Credit7 are o ofertă pentru clienții noi – credit cu 0%. De exemplu, ai aplicat un împrumut de 7.000 de lei și rambursezi la fel 7.000 de lei, fără costuri în plus. Este un împrumut pe termen scurt, până la 30 de zile, care te poate ajuta să rezolvi nevoile urgente. Dar dacă ai nevoie de o sumă mai mare și pe un termen mai lung, poți apela la cel de-al doilea produs al companiei noastre – Credit365, care te va ajuta să îți îndeplinești visele, la cele mai bune și avantajoase condiții pentru tine!
De asemenea, trebuie să acorzi atenție unui alt aspect important, și anume punctele la care poți obține și achita împrumutul. Află din timp ce opțiuni sunt disponibile și cât de convenabile sunt acestea. Trebuie să acorzi atenție comisioanelor la retragerea în numerar a mijloacelor bănești și a modalităților posibile de eliberare a împrumutului (eliberare a mijloacelor bănești).
Nu ezita să pui întrebări atunci când examinezi contractul, pentru că odată ce l-ai semnat, este imposibil să mai faci modificări.
Bineînțeles, este clar că trebuie să achiți împrumutul la timp. Chiar și câteva zile de întârziere pot avea un efect negativ asupra istoricului tău de credit, ne mai spunând de penalitățile zilnice și “sunete magice” constante care îți reamintesc să îți plătești datoria.
Pentru a evita acest lucru, încearcă să achiți împrumutul la timp și, de preferință, cu câteva zile înainte, astfel încât banii să ajungă sigur pe contul tău. Dacă există posibilitatea de a rambursa împrumutul mai devreme, folosește-te de ea, deoarece astfel vei economisi din costurile de recalcul a dobânzii.
Dacă se apropie data scadenței și nu ai bani pentru rambursare, poți folosi opțiunea de prelungire și să amâni plata pentru o perioadă de timp (în special în cazul împrumuturilor pe termen scurt). Sau poți suna la Organizația de creditare și îi poți informa despre dificultatea de a onora plata in termen. O companie de încredere îți va oferi cu siguranță o opțiune de amânare a plății sau o altă modalitate posibilă de a rezolva problema, iar tu te vei arăta ca un plătitor responsabil.
Este important să fie respectat graficul de plată și să nu lași plata pe ultimul moment. Îți recomandăm să îți pui un reminder pe telefon sau să folosești stickere :). Astfel, nu vei uita să faci plățile la timp.
Se pare că asta e tot – ultima rată a fost achitată, poți să respira ușor, dar pentru liniștea ta și pentru a păstra o istorie de credit bună, îți recomandăm să contactezi Compania de creditare pentru a te asigura că împrumutul este rambursat și mai bine, solicită un certificat că împrumutul este rambursat. Acesta este eliberat gratuit în format electronic, iar în format “pe hârtie”, contra unei taxe nominale.
Îți dorim mult succes în realizarea viselor și scopurilor tale – să fii mereu informat și să primești doar emoții pozitive din colaborarea reciproc avantajoasă cu organizațiile/companiile de credit.
Cu respect – credit7.md.
MDL
MDL MDL
Exemplu reprezentativ pentru împrumuturi în sumă de 5 000 – 25 000 lei, pentru o perioadă de 3-24 luni
Rata dobânzii aferente împrumutului reprezintă o rată fixă în mărime de 50% anual. Valoarea totală plătibilă pentru un împrumut în sumă de 10 000 MDL acordat pe un termen de 12 luni constituie 14227.89 MDL, care include:
Notă: conform legii nr.202 (privind contractele de credit pentru consumatori, costul total al creditului (cunoscut de creditor) + orice penalități calculate nu va depăși valoarea debursată conform contractului respectiv.
Exemplu reprezentativ pentru împrumuturi în sumă de 50 000 – 100 000 lei, pentru o perioadă de 36-48luni
Rata dobânzii aferente împrumutului reprezintă o rată fixă în mărime de 30% anual. Valoarea totală plătibilă pentru un împrumut în sumă de 50 000 MDL acordat pe un termen de 36 luni constituie 85 529,75 MDL, care include:
Notă: conform legii nr.202 (privind contractele de credit pentru consumatori, costul total al creditului (cunoscut de creditor) + orice penalități calculate nu va depăși valoarea debursată conform contractului respectiv.
№ | Data plății | Plata lunară |
---|