17.06.2022

Ce este dobânda anuală efectivă

V-ați decis să luați un împrumut și vă întrebați unde este cel mai avantajos să faceți acest lucru, deoarece piața este plină de oferte. Una dintre organizații oferă o rată a dobânzii ridicată, fără taxe sau comisioane suplimentare. Cealaltă oferă o rată a dobânzii mai mică, dar include comisioane pentru procesarea, acordarea și utilizarea împrumutului.

Pentru astfel de cazuri, există indicatorul “dobânda anuală efectivă “, abreviat DAE. Acesta vă ajută să comparați ofertele de împrumut și să alegeți pe cea mai bună, ținând cont de costul taxelor și comisioanelor suplimentare.

 

 

Definiția DAE

Dobânda anuală efectivă este suma care reflectă cel mai real costul împrumutului pentru client. Valoarea este calculată pe întreaga perioadă a împrumutului și este exprimată ca valoare numerică și ca procent anual.

Costul total al împrumutului include toate plățile contractuale obligatorii. În primul rând, este vorba de suma principală a creditului și apoi de dobânda calculată la acesta. În DAE sunt incluse, de asemenea, comisioanele pentru servicii de examinarea și deservirea a împrumutului. Acestea pot include costul evaluării gajului (dacă este cazul), comisionul de asigurare, pentru evaluarea istoriei de credit, de acordare și comisionul de administrare a creditului.

 

 

Ce nu este inclus în DAE

Poate părea că costul total al împrumutului include toate plățile posibile. Dar nu este așa. Sunt costuri suplimentare care nu pot fi prevăzute anticipant. Este vorba de comisioanele pentru tranzacțiile în numerar, precum și penalități pentru nerespectarea contractului. La fel, pot fi plăți către companiile de asigurări, atunci când cere obiectul împrumutului (mașină, apartament etc.).

 

 

Cum poți afla costul DAE?

Toate instituțiile de creditare, fără excepție, sunt obligate să furnizeze informații cu privire la DAE înainte de semnarea contractului de împrumut. Dacă vă aflați la etapa de analiza a ofertelor, organizația dorită trebuie să vă furnizeze aceste informații fără dificultate. Există o opțiune și mai simplă: accesați site-ul companiei și alegeți suma și perioada dorită la calculatorul de credite. La secțiunea “Informații precontractuale” veți putea găsi costul total al creditului și indicatorul DAE calculat pentru suma și perioada aleasă.

 

Pe scurt

Dacă aveți nevoie de un credit, analizați mai multe oferte odată. Și mai bine, obțineți un împrumut rapid și fără riscuri! Accesați site-ul Credit7, care conține toate informațiile de care aveți nevoie și o procedură simplă de aplicare. În partea dreaptă a paginii puteți găsi calculatorul de credite.

 

Așteptăm cu nerăbdare să ne contactați la numărul de telefon 022 877 077 sau prin chat.

Revină

Articole asemănătoare

Scopul acestui blog este de a vorbi despre educație financiară și credite de avantajoase. Astăzi vom vorbi despre posibilele motive pentru care o bancă refuză un împrumut și ce... mai mult

24.05.2022

Cu ocazia Zilei Copilului de 1 iunie, Credit7 organizează un concurs de creație pentru copii și părinții lor! Câștigătorii vor primi certificate de 500 de lei în rețeaua de... mai mult

23.05.2022

Fiecare dintre noi a auzit cel puțin o istorie despre persoane care au avut probleme si datorii in urma unui împrumut. Cum să obții un împrumut profitabil și să... mai mult

13.05.2022
Alege suma
MDL
-
+
1000 MDL7000 MDL
Alege perioada
zile
-
+
10 дней30 дней
 • Suma solicitată

  3000 MDL

 • Costul total
  354,5 MDL

  6,00 MDL

 • Spre rambursare

  până pe

  до 5.11.20

  3607,20 MDL

Informația precontractuală Exemplu reprezentativ