17.06.2022

Ce este dobânda anuală efectivă

V-ați decis să luați un împrumut și vă întrebați unde este cel mai avantajos să faceți acest lucru, deoarece piața este plină de oferte. Una dintre organizații oferă o rată a dobânzii ridicată, fără taxe sau comisioane suplimentare. Cealaltă oferă o rată a dobânzii mai mică, dar include comisioane pentru procesarea, acordarea și utilizarea împrumutului.

Pentru astfel de cazuri, există indicatorul “dobânda anuală efectivă “, abreviat DAE. Acesta vă ajută să comparați ofertele de împrumut și să alegeți pe cea mai bună, ținând cont de costul taxelor și comisioanelor suplimentare.

 

 

Definiția DAE

Dobânda anuală efectivă este suma care reflectă cel mai real costul împrumutului pentru client. Valoarea este calculată pe întreaga perioadă a împrumutului și este exprimată ca valoare numerică și ca procent anual.

Costul total al împrumutului include toate plățile contractuale obligatorii. În primul rând, este vorba de suma principală a creditului și apoi de dobânda calculată la acesta. În DAE sunt incluse, de asemenea, comisioanele pentru servicii de examinarea și deservirea a împrumutului. Acestea pot include costul evaluării gajului (dacă este cazul), comisionul de asigurare, pentru evaluarea istoriei de credit, de acordare și comisionul de administrare a creditului.

 

 

Ce nu este inclus în DAE

Poate părea că costul total al împrumutului include toate plățile posibile. Dar nu este așa. Sunt costuri suplimentare care nu pot fi prevăzute anticipant. Este vorba de comisioanele pentru tranzacțiile în numerar, precum și penalități pentru nerespectarea contractului. La fel, pot fi plăți către companiile de asigurări, atunci când cere obiectul împrumutului (mașină, apartament etc.).

 

 

Cum poți afla costul DAE?

Toate instituțiile de creditare, fără excepție, sunt obligate să furnizeze informații cu privire la DAE înainte de semnarea contractului de împrumut. Dacă vă aflați la etapa de analiza a ofertelor, organizația dorită trebuie să vă furnizeze aceste informații fără dificultate. Există o opțiune și mai simplă: accesați site-ul companiei și alegeți suma și perioada dorită la calculatorul de credite. La secțiunea “Informații precontractuale” veți putea găsi costul total al creditului și indicatorul DAE calculat pentru suma și perioada aleasă.

 

Pe scurt

Dacă aveți nevoie de un credit, analizați mai multe oferte odată. Și mai bine, obțineți un împrumut rapid și fără riscuri! Accesați site-ul Credit7, care conține toate informațiile de care aveți nevoie și o procedură simplă de aplicare. În partea dreaptă a paginii puteți găsi calculatorul de credite.

 

Așteptăm cu nerăbdare să ne contactați la numărul de telefon 022 877 077 sau prin chat.

Revină

Articole asemănătoare

Toți clienții care vor obține credit în perioada 1 decembrie-15 decembrie 2022, vor participa la extragerea unui certificat de 1000 lei în magazinele Linella. Rezultatele vor fi efectuate pe... mai mult

30.11.2022

Nimeni nu este protejat de pierderea unei persoane dragi. Într-o stare de durere, moștenitorul poate rata momentul în care, pe lângă bunuri, a primit și datoriile testatorului. Împreună aflăm... mai mult

11.11.2022

Pentru persoanele cărora li s-a refuzat cel puțin o dată un credit, cuvântul scoring le este cunoscut. Deci, ce este acest sistem care decide în mod independent dacă veți... mai mult

14.09.2022
Alege suma
MDL
-
+
1000 MDL7000 MDL
Alege perioada
zile
-
+
10 дней30 дней
 • Suma solicitată

  3000 MDL

 • Costul total

  6,00 MDL

 • Spre rambursare
  până pe
  до 5.11.20

  3607,20 MDL

Informația precontractuală Exemplu reprezentativ
 • Suma solicitată

  MDL

 • Rata lunară

  MDL MDL

 • Data achitării

 • Nr. de plăți

Grafic de rambursare Informația precontractuală Exemplu reprezentativ