07.04.2020

Ai grijă și de siguranța financiară pe timpul pandemiei și stării de urgență

Cred că deja ai observat că acum practic una din trei postări e despre COVID-19, pe de o parte e bine și e corect ca să fie informare, pe de altă parte, îs foarte multe așa zisele *fake news*, de aceea cel mai bine e să verifici cel puțin 2-3 surse, înainte de a accepta o informație.
Noi ne-am propus să venim cu 3 recomandări despre cum să-ți gestionezi banii și un sfat pentru tine care cu siguranță îți va prinde bine în această perioadă ????

Să începem:

1. Taie din cheltuieli – acum e momentul ca cheltuielile să fie cât mai raționale și pe strict necesarul, gen: produse alimentare, medicamente, chirie…..și de amânat cumpărătui ca: gadgeturi, electrocasnice, accesorii, laptopuri sau telefoane, plus redu cât de mult vei putea facturile lunare, de exemplu, eu (persoana care scrie acest text) deja mi-am redus abonamentul lunar pentru telefonia mobilă de la 260 lei/lunar, la 140 lei/lunar. Pe lângă abonamentul lunar pentru telefonia mobilă, am anulat abonamentul la 4 aplicații, astfel am economisit încă 220 lei și tot așa am ajuns să economisesc în jur de 600 lei timp de câteva minute.
Tot la cheltuieli, îți recomand ca atunci când faci cumpărături să fii sătul, poate să pară amuzant, dar deja s-a demonstrat că atunci când persoana face cumpărături în supermarket și e flămândă, ea cumpără mai mult decât de obicei, dar la moment avem drept scop să economisim, nu să cheltuim.
Cu siguranță ați auzit că e bine să-ți faci lista cu ceea ce ai nevoie încă de acasă, și la magazin să mergi strict după listă.
P.S. Deja am testat ideea cu lista, și da – funcționează, chiar și portofelul a simțit că am scos mai puțin la casă, decât de obicei.

Continuăm:

2. Fă-ți un buget și ține-te de el – e important ca în această perioadă și nu numai să nu cheltui mai mult decât încasezi, fără să-ți dai seama. Bugetul te va ajuta și în gestionarea corectă a banilor pe care îi ai la moment, într-un alt articol am recomandat câteva aplicații care te vor ajuta să-ți gestionezi mai corect banii, vezi aici aplicațiile. https://md-wp-react.dyn.aventus.work/blog-aplicatii-virtuale-pentru-banii-tai
Cred că ești de acord că atunci când ai totul în față, îți va fi mult mai ușor, plus îți recomandăm să faci un plan de felul acesta pe 2-3 luni înainte, dacă este posibil. Și aici e important ca balanța, atunci când scădem veniturile – cheltuielile = rezultatul să fie pozitiv, gen + 100 lei și nu – 400 lei.

3. Dă preferință serviciilor online – de multe ori online este mai ieftin, plus sunt oferte de cashback, astfel pe de o parte economisim ceva parai 🙂 , dar pe de altă parte, evităm la maxim contactul fizic cu alte persoane, așa cum la moment se recomandă să #staiacasă. Acum în secolul 21, se poate de făcut practic orice online, de la distanță. Începând de la achitarea facturilor, până la gestiunea conturilor bancare.
Recent am observat că s-au creat diferite grupe pe online, unde poți face comandă online chiar și de migdale, fructe, legume și nu numai. La moment, multe companii încep să-și treacă afacerea pe online, așa că acest serviciu va fi și mai accesibil de acum înainte.

Sfat: Ceea ce ține de credite – te îndemnăm să aplici pentru un împrumut DOAR când ai nevoie de a acoperi necesitățile de bază, câteva au fost enumerate în punctul 1 și DOAR dacă ești conștient că îl vei putea rambursa în termen, plus iarăși, dă preferință creditelor online, cele pe care le primești direct la card, fără ca să părăsești locuința. Evită să iei credite pentru bunuri, shopping, gadgeturi…

Revină

Articole asemănătoare

Datorită avansului tehnologic, calea spre a obține un credit a devenit rapidă și foarte convenabilă. Acum pentru a obține un credit online, ai nevoie doar de un smartphone sau... mai mult

19.06.2023

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, organizăm un concurs unde poți câștiga un Voucher Cadou în valoare de 500 MDL, la librăria LIBRARIUS. Concursul este valabil doar pe teritoriul... mai mult

22.05.2023

Toți clienții care vor obține credit în perioada 10 aprilie - 16 aprilie 2023, vor participa la extragerea unui certificat de 1000 lei în magazinele Linella. Rezultatele vor fi... mai mult

07.04.2023
Alege suma
MDL
-
+
1000 MDL7000 MDL
Alege perioada
zile
-
+
10 дней30 дней
  • Suma solicitată

    MDL

  • Rata lunară

    MDL MDL

  • Data achitării

  • Nr. de plăți
    până pe

Grafic de rambursare Informația precontractuală Exemplu reprezentativ