19.07.2022

5 motive de ce nu sunt suficienți bani

 • Nu știți pe ce să cheltuiți

Încercați să vă concentrați pe scopurile pe care le puteți atinge cu ei, decât pe faptul de a avea bani. Rezultatul este garantat dacă vă cunoașteți clar nevoile și scopurile pe care le urmăriți și va planificați achizițiile și investițiile. Cunoscând punctul final, va fi mult mai ușor să vă orientați spre el.

 

 • Nevoia de a învăța și frica

Mulți oameni se tem de schimbări, chiar atunci când știu că este necesar și important. Schimbarea unui loc de muncă care nu este pe plac, învățarea unei noi profesii sau urmarea unui curs de perfecționare. Acestea și reprezintă o schimbare care îți va transforma viața spre bine.

 

 • Atitudini financiare dăunătoare

Încercați să fiți atenți la atitudinea dumneavoastră față de bani. Puteți considera că nu-i puteți câștiga în mod cinstit, că banii sunt răi sau că nu reprezintă fericirea Voastră. Acestea sunt atitudinile financiare negative care vă împiedică să vă bucurați de bani și să-i dobândi cu succes.

 

 • Speranța unui miracol

Ce vă place mai mult? Să mergeți la loto în fiecare weekend și să sperați că veți câștiga, să așteptați că veți primi o moștenire de milioane sau să citiți o carte despre cum să faceți bani fără să vă ridicați de pe canapea. Toate opțiunile sunt atractive, dar, din păcate, acestea sunt doar rare cazuri de noroc. Iar în viața reală, trebuie să acceptăm faptul că noi singuri ne modelăm propria bunăstare financiară.

 

 • Planificarea bugetului

Acum toată lumea vorbește despre educația financiară. Și nu în zadar! Aceasta este baza unei bune gestiuni financiare. Desigur, dacă veți renunți la cafeaua la pachet sau la călătoriile cu taxiul- nu veți deveni bogat. Dar, cel puțin, veți înțelege pe ce cheltuiți cea mai mare parte a bugetului și, chiar mai mult, veți putea să gestionați banii astfel încât să-i puteți cheltui pe lucrurile mult dorite.

 

Pe pagina noastră de blog noi vom publica mai multe informații despre educația financiară, așa că urmăriți-ne pentru a nu pierde nimic.

 

 

Revină

Articole asemănătoare

În fiecare an, în luna martie, pentru copiii și tinerii de pe teritoriul țării noastre, Banca Națională organizează Săptămâna Educației Financiare. Scopul acestui eveniment informativ este acela de a... mai mult

20.03.2023
Împrumut

Împrumutul online este un serviciu financiar care este furnizat prin internet și presupune acordarea de fonduri în mai puțin de jumătate de oră. Companiile de microfinanțare se specializează în... mai mult

08.03.2023

Sună destul de plictisitor, dar, de fapt, investind câteva ore pentru a calcula și a întocmi acest plan, veți primi un ghid personal detaliat de orientare. Acesta vă va... mai mult

26.01.2023
Alege suma
MDL
-
+
1000 MDL7000 MDL
Alege perioada
zile
-
+
10 дней30 дней
 • Suma solicitată

  3000 MDL

 • Costul total

  6,00 MDL

 • Spre rambursare
  până pe
  до 5.11.20

  3607,20 MDL

Informația precontractuală Exemplu reprezentativ
 • Suma solicitată

  MDL

 • Rata lunară

  MDL MDL

 • Data achitării

 • Nr. de plăți

Grafic de rambursare Informația precontractuală Exemplu reprezentativ